KÖZPONTBAN AZ EGÉSZSÉG

Baba-Mama torna

- csoportos órák -

A szülést követően megváltozik a női szervezet. A hormonális változásokon túl az anya testére nehezedő súly megváltoztatja a gerinc fiziológiás görbületeit. Szerencsés esetben rövidtávon „egy kis” derékfájás alakul ki, ami azt gondolnánk, hogy normális, majd elmúlik…azonban ennek további szövődményei lehetnek más területeken jelentkező fájdalmak formájában. A Baba-Mama torna egy teljes testet átmozgató torna, ahol nagy figyelmet fordítunk a szülés utáni regenerációra. A mozgás fő célja a kismama szervezetének mielőbbi regenerációja, az anyagcsere felgyorsítása, izomspazmus feloldása, a fiziológiás görbületek helyreállítása, a „kacsafenék” kialakulásának feloldása, ami a pocak súlya miatt derékfájdalmat okozhat, az izomdisbalance-ból adódó fájdalmak oldása (babahordozó egy oldalú cipeléséből, nagy pocak súlyától stb. alakulhat ki), hát- és derékfájás mérséklése, megszűntetése, helyes mozgásminta visszaállítása, kismama jó közérzetének helyreállítása.

Fentiek közül bármelyik tünetet tapasztalod és szeretnél változtatni, tornáznál, de babával tudod csak megoldani, mert nincs segítséged, szeretnél kimozdulni otthonról és kontrollált, biztonságos mozgásformát szeretnél végezni, akkor a Baba Mama órát javaslom neked.

Ha célod a szülésből adódó szövődmények kezelése, enyhítése (pl.stresszinkontinencia, méhsüllyedés, szétnyílt hasizom, SI ízületi fájdalom, első lépésként a Mummy Tummy Traininget ajánlom, mert a rehabilitáció alkalmával olyan technikát tanulsz, amely a későbbiek során lehetővé teszi számodra, hogy részt vegyél akár a Baba-Mama tornán, akár bármely más óratípuson.