KÖZPONTBAN AZ EGÉSZSÉG

Sportrehabilitációs tréning

- egyéni órák -

A sportrehabilitáció (pre- és rehabilitációs tréning) célja a mozgásszervi betegséggel küzdő, vagy sérülést elszenvedő vendégek biztonságos, hatékony gondozása a rehabilitáció kompetencia határian belül.

A pre- és rehabilitációs tréning két részből áll: amennyiben szükséges kezelésekből és magából a tréning programból. A kezelések mindig a fájdalom, a gyulladás és az ödéma csökkentésére irányulnak, míg a tréning program segít visszatérni a mindennapi aktivitásba, vagy éppen az adott sporttevékenységhez. A program során a sérült rész rehabilitálása mellett – a preventív szemléletet előtérbe helyezve – az asszimmetriákból és a hibásan rögzült mozgásmintákból adódó további sérülések esélyeit csökkentjük az elvégzett gyakorlatokkal.

Pre- és rehabilitációs tréning során leggyakrabban előforduló problémák: futó sérülésekből fakadó fájdalmak kezelése, SI ízületi fájdalmak, deréktáji panaszok, ülő életmódból adódó gerinc problémák, csonttörésből adódó fájdalmak, boka- és térd fájdalmak, bokaszalag szakadás, térdproblémák, porckopás, szalagszakadás, instabilitásból adódó fájdalmak, lumbális gerincszakaszon deréktáji fájdalmak, gerinc betegségei (scoliosis, gerincsérv, ellaposodott porckorong stb.), váll panaszok, műtét utáni regeneráció.

Az óra során alkalmazott technikák egyéni problémától függően: sportrehabilitáció (rehabilitáló torna), fascia lazítás, manuális lazítási technikák, kinesio tape, köpöly, hegkezelés, viscerális terápia.