KÖZPONTBAN AZ EGÉSZSÉG

Sportrehabilitációs tréning

- egyéni órák -

A sportrehabilitáció (pre- és rehabilitációs tréning) célja a mozgásszervi betegséggel küzdő, vagy sérülést elszenvedő vendégek biztonságos, hatékony gondozása a rehabilitáció kompetencia határian belül.

A pre- és rehabilitációs tréning két részből áll: amennyiben szükséges kezelésekből és magából a tréning programból. A kezelések mindig a fájdalom, a gyulladás és az ödéma csökkentésére irányulnak, míg a tréning program segít visszatérni a mindennapi aktivitásba, vagy éppen az adott sporttevékenységhez. A program során a sérült rész rehabilitálása mellett – a preventív szemléletet előtérbe helyezve – az asszimmetriákból és a hibásan rögzült mozgásmintákból adódó további sérülések esélyeit csökkentjük az elvégzett gyakorlatokkal.

Pre- és rehabilitációs tréning során leggyakrabban előforduló problémák: futó sérülésekből fakadó fájdalmak kezelése, deréktáji panaszok, boka- és térd fájdalmak, bokaszalag szakadás, térdproblémák, porckopás, szalagszakadás, instabilitásból adódó fájdalmak, lumbális gerincszakaszon deréktáji fájdalmak, gerinc betegségei (scoliosis, gerincsérv, ellaposodott porckorong stb.).