KÖZPONTBAN AZ EGÉSZSÉG

Aki segít az utadon

Ormos Judit vagyok, a Barbelo Mozgásközpont megálmodója. Sportedző, személyiedző, pre-és rehabilitációs tréner, Mummy Tummy Trainer (pre- és postnatal tréner), 3 D Yoga oktató. 2011 óta tartok csoportos edzéseket. Egy ismeretlen betegségnek köszönhetően indultam el a rehabilitáció irányába, és kezdtem foglalkozni rehabilitációs tréninggel és dinamikus jógával. Saját tapasztalatból adódóan éreztem, hogy mennyire szükséges és jótékony a mozgás mozgásszervi panaszok esetén. 24 órás gerinc, nyaki-gerinc és izomfájdalmam rövidesen enyhülni látszott az alkalmazott terápia hatására. Munkám során is sokféle panasszal, különböző helyzetekkel találkozom tinédzser kortól egészen a szépkorúakig és tudom, hogy milyen fontos és áldásos segítség a mozgás akár ülőmunkát végzők számára, akár kisebb sérüléssel, ízületi problémákkal, hát-váll, illetve gerincbántalmakkal küzdő emberek számára. Az edzés jellegéből adódóan hosszú idő után arra a döntésre jutottam, hogy szeretném tevékenységemet nyugodt, családias légkörben végezni, ahol csak Mi számítunk. A Vendég, és az edző. Ezért 2018 szeptemberében megalkottam a Barbelo Mozgásközpontot. Alkottam, mert hosszú évek munkája, lépésről lépésre  megvalósulni látszott, ahol kisebb számban csoportos órákat, nagyobb számban egyéni órákat (személyiedzés, rehabilitációs tréning, szétnyílt hasizom regenerációja) tartok egyéni igényekre szabva. A Mozgásközpontban nem fontos milyen márkájú edzőruhát viselsz, hogy babával vagy gyerekkel érkezel, hogy hány éves vagy, a lényeg az, érezd jól magad és elégedetten távozz.

Képzettségek

2011-2012 Sportedző, aerobic szakág
2017 Személyi edző
2016 Sporttáplálkozási és táplálékkiegészítési tanácsadó
2016 Dinamikus jóga oktató
2018 Pre- és rehabilitációs tréner – a lumbális gerinc- medence-csípő komplexum (LPHC) rehabilitációja
2019 Pre- és rehabilitációs tréner – a térd rehabilitációja
2019 Mummy Tummy Training – szétnyílt hasizom regenerációja
2020 Fitmummy postnatális tréning
2022 Svédmasszőr képzés
2022 Kismama kinesio tape képzés
2023 Fitoterapeauta képzés
2024 Viscerális terápia – máj, epe alapozó kurzus (folyamatban)

Mozgásközpont története

Üdvözöllek a Barbelo Mozgásközpontban!

Történetünk 2011-ben kezdődött, amikor sportedzői bizonyítványt szereztem. Akkoriban minden vágyam az volt, hogy aerobik órákat tarthassak, hogy mosolygós emberekkel együtt mozoghassak. Az órák elindultak, ám hamarosan egy kényszerpihenőre kényszerültem, ami alatt saját tapasztalataim alapján más irányba terelődött az érdeklődésem.

Elkezdtem figyelni testem anatómiai összefüggéseit, amik kezdetben kuszának tűntek számomra, de gyógyulásom után tudatos munkába kezdtem. Visszatérve az órákhoz, egy új minőségben folytattam, mantrázva a helyes testtartást és a pre- és rehabilitációs szemléletet. Edzőtermekben mindig kilógtam a sorból, mivel nem a szokványos módon tanítottam: nem a súlyzós edzésekkel kezdtem, hanem mélyen az alapoktól. Azt éreztem, hogy ennél többre van szükség.

Elkezdtem tanulni a pre- és rehabilitáció területén, hogy ne csak saját esetemet tudjam kezelni, hanem másokat is segíthessenek mozgással rehabilitálni. Ekkor döntöttem úgy, hogy létrehozok egy olyan helyet, ahol ezt a módszert tudom alkalmazni. Egy helyet, ahol vendégeink és edzőink egyaránt jól érzik magukat, ahol a gyerekek is szívesen tartózkodnak, hiszen senki sem vigyáz rájuk. Egy olyan központot álmodtam meg, ahol otthonosan mozoghatunk, ahol jó lenni, és ami olyan, mint én.

Így született meg a Barbelo Mozgásközpont. Itt mindenki megtalálhatja a helyét, és együtt dolgozhatunk az egészségünk és jól-létünk megőrzésén. Gyere és csatlakozz hozzánk, csak nyerhetsz rajta!

Vendégeink véleménye