KÖZPONTBAN AZ EGÉSZSÉG

Gyakran Ismételt Kérdések

A Barbelo Mozgásközpont a Mécs László u. 22/a társasházi épület aljában helyezkedik el. A Mozgásközpont utcafronti, így általában az ajtót zárva találod. Nem azért, mert sosincs nyitva, hanem azért, mert az utcáról belépve egyből a „küzdőtérre” érkezel, ahol rehabilitációs kezelések, vagy torna folyik, amit nem szeretnénk a járdán sétálókkal megosztani. Vagy a nyári időszakban, a hőségben a klíma miatt is csukott ajtót találtsz. Ha időpontra érkezel, az órakezdés előtt 5 perccel be tudsz jönni a terembe. Ha nem jelentkeztél be, csak benéznél, informálódnál, kérlek a honlapon,  a Barbelo Mozgásközpont – Központban az egészség FB oldalán, a mail@barbelomozgaskozpont.hu e-mail címen, vagy a Mozgásközpont messenger üzenetében tudod megtenni. Ha a Mozgásközpontban vagyunk, időpontra érkezett vendéggel foglalkozom, és nem illő elvenni az ő idejét azzal, hogy helyszíni tájékoztatást adok.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel a Barbelo Mozgásközpont tevékenységével vagy a szolgáltatásokkal kapcsolatban, az alábbi fórumokon tudunk kommunikálni:

E-mail: mail@barbelomozgaskozpont.hu

FB messenger: Barbelo Mozgásközpont – Központban az egészség

Informálódhatsz a Barbelo Mozgásközpont – Központban az egészség FB oldalán, vagy a www.barbelomozgaskozpont.hu weboldalon. Aktuális órákhoz, szolgáltatások árához, csoportos órákra való bejelentkezéshez kattints a https://barbelo-mozgaskozpont.salonic.hu/ oldalra.

A telefont ritkán tudom felvenni, mert általában vendéggel vagyok és ha órát tartok, nem telefonálok, a vendégre figyelek. Ezért kérlek, válaszd a fenti elérhetőségek bármelyikét információ szerzésre. Ha mégis telefonálnál és nem vettem fel, próbáld meg később, vagy idővel visszahívlak, türelmedet kérem!

A Barbelo Mozgásközpontban bejelentkezés szükséges mind az egyéni, mind a csoportos órákra. Órák csak az előre leegyeztetett időpontokban vannak. A terem befogadóképessége miatt és a könnyebb tervezhetőség érdekében kérlek, a kiszemelt órára az óra megkezdése előtt 24 órával jelezd részvételi szándékod! Ellenkező esetben sajnos nem tudlak fogadni.

A csoportos órákra a Salonic rendszeren keresztül tudsz helyet foglalni az óra megkezdése előtt 24 órával: https://barbelo-mozgaskozpont.salonic.hu/ . Amennyiben letelt a 24 óra, úgy a rendszer nem enged foglalni az adott órára. Ebben az esetben a „Már nem foglalható” kiírást látod.

Kérlek, figyelj arra, hogy a dinamikus jógára, baba-mama tornára, köredzésre, korrektív gerinc tréningre a salonic rendszeren keresztül kell bejelentkezned!

Egyéni órák esetében, úgy, mint páros edzés, sportrehabilitációs tréning, személyi edzés, személyi edzés – páros edzés, kismama rehabilitáció (szétnyílt hasizom regenerációja), kismama torna – szülés utáni rehabilitáció, masszázs/fascia kezelés szintén érvényes a 24 órás bejelentkezési határidő, de itt egyéni bejelentkezés alapján történik az időpont foglalás. Ez esetben az alábbi fórumokon tudunk kommunikálni: Barbelo Mozgásközpont – központban az egészség facebook messengerén, vagy a mail@barbelomozgaskozpont.hu e-mail címen.

Az órákon való részvétel csak bejelentkezéssel történhet egyrészt a befogatóképesség miatt, másrészt az időm tervezhetősége miatt. Természetesen bármi közbe jöhet, de kérlek, jelezd felém, ha mégsem tudsz részt venni az órán, mert én készülök, időpontot tartok fenn számodra, amire mások is várnak, és elég bosszantó, ha te nem jelensz meg a megbeszélt időponton . Mint mindenhol a Barbalo Mozgásközpontban is vannak a lejelentkezésnek szabályai.

A lemondás – a csoportos és az egyéni órák esetében is – legkésőbb az óra kezdését megelőző 24 órával lehetséges. Ellenkező esetben az óra díja felszámolásra kerül. Amennyiben bérlettel rendelkezel, lehúzom a bérletedből, amennyiben alkalmat fizetsz, a következő alkalommal szükséges rendezned az elmaradt óra számláját. Ha nem rendezed az elmaradt órát, sajnos nem áll módomban több időpontot kiadni.

A csoportos órák esetében a Salonic rendszerben automatikusan tudod törölni magad a foglaláskor kapott e-mailben lévő „Lemondom” gombra kattintva, de csak az óra megkezdése előtt 24 órán belül. 24 órán túl, már csak én tudlak törölni a rendszerből. 2 db 24 órán túli törlés esetén a rendszer tiltólistára tesz és nem tudsz többet helyet foglalni a csoportos órákra! Kérlek, erre figyelj!

Az egyéni órák esetében közvetlenül nekem kell jelezned az alábbiak valamelyikén, ha mégsem tudsz eljönni: Barbelo Mozgásközpont – központban az egészség facebook messengerén, vagy a mail@barbelomozgaskozpont.hu e-mail címen

A Mozgásközpontban mindig tiszta környezet vár. Te is jobban érzed magad tiszta körülmények között és az én munkámat is megkönnyíted. Mivel kicsi a légtér és az utcaajtóból szinte egyből a „küzdőtérre” érkezünk, ahol már a torna és a rehabilitáció folyik, ezért különösen ügyelünk a környezetünkre. Senki nem szeretne sárral, homokkal a tenyerében gyakorlatokat végezni. Az ajtó mellett a cipőtárolóra tudod tenni a cipődet. Az órán lehetsz zokniban, akár tiszta talpú cipőben, szőnyeget biztosítok.

Mi történik egy rehabilitációs tréningen?

Rehabilitációs tréningre kétféle esetben jelentkezhetsz. Szeretnél mozogni, de valamilyen mozgásszervi, egészségügyi problémád van, ami miatt nagyobb odafigyelést igényelsz (korábbi sérülés, vagy korábbi sérülésből adódó gerinc probléma, térd probléma, váll- felsőháti- nyaki panaszok, vagy esetleg ízületi probléma áll fenn). Jelentkezhetsz rehabilitációs tréningre abban az esetben is, ha sportsérülés utáni rehabilitációra van szükséged, vagy műtét utáni rehabilitációs mozgás a cél. Érkeznek vendégek térd-, vállműtét utáni rehabilitációra, de érkeznek gerincferdülés, gerincsérv, vagy előre csúszott csigolya esetében is vendégek sportrehabilitációra. Célunk a rehabilitáció során a sérült részek stabilitásának támogatása és a mozgékonyágának növelése. Célunk, hogy a sérült és ép területeket biztonságosan átmozgassuk a gyorsabb rehabilitáció érdekében, hogy később visszatérhessünk az eredeti vagy közel eredeti erőnléti állapotunkhoz és a fájdalommentes élethez. A rehabilitációs torna során nem kizárólag tornával dolgozunk. Ha úgy ítéljük meg, hogy a mozgékonyság eléréséhez szükséges manuális lazítás, vagy az ízületek stabilizálása, fascia lazítással, kinesio tape-pel, viscerál kezeléssel segítjük a gyorsabb gyógyulást.

A rehabilitációs tréning sokkal speciálisabb tudást igényel, mint a személyi edzés. A tréneren sokkal nagyobb a felelősség, mivel – akár – egy tartós egészségügyi/mozgásszervi problémát igyekszünk orvosolni a sport, a mozgás és a kezelések segítségével. Míg személyi edzésnél a fő célunk az erőnlét megtartása vagy fokozása, a jó közérzet kialakítása, vagy éppen fogyás, a rehabilitációs tréning mélyebb anatómiai tudást követel a biztonságos munkához, a cél eléréséhez.

A rehabilitációs tréningen első alkalommal felvesszük az anamnézist. Megbeszéljük milyen problémáid vannak (szigorúan a tárgyhoz kapcsolódóan), átnézem a leleteidet, elvégzünk néhány tesztet, amiből látom a mozgásodat, fel tudom mérni a kiindulópontot. Az itt látottakból, hallottakból rakom össze a következő óra anyagát, a jövőbeli tematikát, így tudok felkészülni a következő órákra, a további közös utunkra. De az út mit sem ér nélküled! A gyakorlatokat meg tudom mutatni az órán. Megtanítom veled a helyes kivitelezést, elsajátítjuk a helyes mozgásmintákat. De a gyakorlatokat az órán és az órákon kívül is! Neked kell elvégezned. Én csak a túravezető vagyok az úton. Segítek, hogy elérd a hegycsúcsot. De másznod neked kell.

Minden órára eszközöket a Barbelo Mozgásközpontban biztosítok neked. Neked csak váltócipőről, törölközőről, és esetleg vízről kell gondoskodnod (ha vizet elfelejtenél, ki tudlak segíteni 😉 ).

Ha rehabilitációs tréningre érkezel, az első találkozás alkalmával kérek, hozd magaddal a leleteidet, hogy teljes képet kaphassak az állapotodról!